Delta Lloyd bouwt voort op METTEN.

04.05.2015 Ina Pütz Projecten berichten

Het Delta Lloyd kantoor in Amsterdam heeft een recente uitbreiding gedaan met de bouw van een achter het kantoor gelegen auditorium. Gelijktijdig is een geheel nieuwe personeelstuin en de verbinding tussen het bestaande kantoorgebouw en het nieuwe auditorium ontworpen.

Feitelijk is dit een logische stap in eerder ingezette metafoor van de buitenruimte rondom het Delta Lloyd gebouw dat begon met de herinrichting van hoofdingang aan de Sparklerweg waar in 2008 het geslepen METTEN Boulevard bestratingsysteem in een drietal tinten is toegepast. Direct daarop volgend is het nieuwe interieur van de grote entree lobby en het daaraan grenzende restaurant gerealiseerd. En nu kijkt en loopt men vanuit de lobby en het restaurant via een droogloop over een zeer ruim ingericht buitenterras naar het auditorium.

Interessant is de tot stand gekomen verbinding van de door hoge gevels-uitgevoerd in destijds moderne uitgewassen gevelbeplating - omsloten personeelstuin met het lager gelegen auditorium met zijn vormgeving van nu.

De overgang diende een brug te slaan in vormentaal en materiaalgebruik tussen verschillende decennia van architectuur en materialisering ervan.

Decent, stijlvol, en zeker niet in de laatste plaats zeer eenvoudig in onderhoud waren reden om te kiezen voor de Senzo tegels van METTEN met CleanTop®- oppervlak als verharding van het grote buitenterras.

Hier wordt op mooie dagen intensief gebruik gemaakt als uitloop van het restaurant. In het bijzonder dit gebruik maakte een keuze voor de CleanTop® voor de hand liggend. Daarbij tonen de formaten 100x50 en 50x50 in een antraciet kleur een terughoudende maar zeker zakelijk uitstraling, dat gelijk aan haar rastermaten, de gebruikte ranke maatvoering van de pergola achtige constructie benadrukt die de doorloop vormt tussen hoofgebouw en het auditorium. In kleur, formaat en de voor Senzo kenmerkende oppervlakte textuur, ontstaat en logisch overgang van een overwegend functionele architectuur van het bestaande hoofdgebouw naar het meer speelse karakter van het nieuwe auditorium en gelijk opgaande (duurzame) details in materiaalgebruik.

Geleverd materiaal: Senzo
Gebruikte formaten: 100x50x8 cm en 50x50x8 cm
Aantal m²: 450 m²
Ontwerp: o.a. Buro Maris Frank Lewis
Aannemer: Germieco

www.metten.nl/Senzo/