Essentieel bij barrière- vrij ontwerpen.

Licht gekleurde geleide lijnen- en stroken en opvallende vlakken met ribbels en noppen zijn vanzelfsprekend allang een deel van openbare ruimtes en straten, bus- en tramhaltes, luchthavens en stations. Blindengeleide lijnen bieden aan slechtziende en blinde mensen hulp in het vinden van de weg naar belangrijke punten zoals uitgangen, trappen of liften. De gebieden met opvallende vlakken duiden op afsplitsingen, een verandering van richting of oversteekplaatsen, waarschuwen voor hindernissen of begrenzen begaanbare gedeeltes.

Deze vloerindicatoren zijn gebaseerd op een hoog tactiel, akoestisch en optisch contrast met de omgeving. Voornamelijk witte ribbels of noppentegels steken optisch duidelijker af tegen donkere vloertegels en visa versa. De geribbelde- of noppen oppervlakte structuur zijn met behulp van een blindengeleidenstok tastbaar. Bredere ribbels of noppen zijn zelfs door de schoenzolen heen voelbaar.

Het Metten-blindengeleiden systeem vloeit voort uit onze jarenlange ervaring met barrière vrije vormgeving en biedt ontwerpers drie oplossingen- gerichte producten.