Domforum, Köln

Sinds de verbouwing 15 jaar geleden hebben in totaal rond de vijf miljoen bezoekers dit informatie- en bezoekerscentrum aan de voet van de Dom van Köln bezocht.

Ondanks dit enorme aantal van gebruikers behouden de vloertegels hun granietachtige verschijningsvorm. Deze bewezen hoge duurzaamheid is aanleiding geweest om bij de meest recente modernisering in 2010, naar een ontwerp van Büro Martini Architekten BDA, de aanwezige vloer bij dit onder Monumentenzorg staande gebouw in zijn geheel te behouden. "Het toenmalige idee van de architect Fritz Schaller om het voegenpatroon van het plein (Domplatte) voor de Dom door te laten lopen naar de binnenruimte in dit gebouw, appelleert nog steeds aan de openbare functie én karakter van dit gebouw voor zowel bewoners als bezoekers van de stad," verklaart Harald Schlüter, vertegenwoordiger van het Domforum. Met hun neutrale en tijdloze uitstraling voegen de Pallas tegels zich naadloos naar de open en veel daglicht toelatende moderne inrichting waar de kleur wit domineert. "In 1995 hebben wij gekozen voor de ( Pallas) betontegels van Metten omdat deze voldeden aan ons esthetische uitgangspunt om de verbinding van buiten- en binnenruimte zo optimaal als mogelijk te realiseren. Dat het materiaal na intensieve gebruik er in 2010 nog dusdanig goed uit zag, droeg zeker bij aan de beslissing om deze vloer in zijn originele staat te handhaven, " aldus Christian Schaller.

Legenda

Project:

Domforum, Köln

Kleuren en formaten:

MeBoulevardGrassanoOberflaecheret3
Grassano

40 x 40 x 3,9 cm

60 x 40 x 3,9 cm

Architect:

Schaller / Theodor Architekten BDA, Köln

Opdrachtgever:

Erzbistum Köln

Hoeveelheid:

200 m²

Oplevering:

2012

Overige toegepaste producten:

MeAlessioGranitgrau weissOberflaecheret
Granietgrijs-wit

Stelen 

10 x 22 x 60 cm 

Galerij