Reiniging en onderhoud

Reinigings- en Onderhoudsmiddelen

Reinigen:

In principe mogen bij betonstenen en –tegels geen hogedruk reinigers alsmede bij CleanTop beschermde producten geen oplosmiddel houdende reinigingsmiddelen gebruikt worden. Met uitzondering Belpasso Premio (max. druk van 120 Bar, een minimale afstand van 20 cm, geen “vuilfrees”) echter eveneens geen oplosmiddel houdende reinigingsmiddelen.

1 liter is genoeg voor 5-10 m2

Beschermen:

In het geval dat u een beton- of natuursteen ( dat geen CleanTop bescherming heeft) naderhand wilt impregneren dan raden wij METTEN Steinschütz aan. Deze speciale impregnering is water, vet en olie afstotend ter bescherming van vloer, tafel – en werkplekken van beton- of natuursteen voor binnen –en buiten (niet geschikt voor kalksteen). Vervuiling wordt afgestoten of laat zich wezenlijk makkelijker verwijderen, de steen blijft luchtdoorlatend. Om een langdurige bescherming te bereiken, kunnen de stenen met regelmatige tussenpozen met METTEN Steinschütz behandeld worden. De behandeling kan tot een “wetting” of glanseffect resp. een hogere kleurintensiteit leiden.

1 liter is genoeg voor 8-10 m2

Onderhouden:

Bij doorlopend onderhoud van beton- en natuursteen raden wij METTEN Biosteinpflege aan. Dit speciale product beschermt de steen bij regelmatig gebruik. Het is vrij van fosfaten, loog, was en polymeren en is biologisch afbreekbaar.

1 liter is genoeg voor 300m2 bij een gebruik van 3-4 doppen per 8 ltr. water

Deze informatie kan en is enkel zonder aansprakelijkheid van onze kant te geven. Wij vragen het gebruik van deze producten, de plaats van toepassing en het te behandelende materiaal op elkaar af te stemmen. In alle twijfel gevallen eerst op een onopvallende plaats en op een kleine hoeveelheid materiaal uit proberen.