Kwaliteit

Kwaliteit + Innovatie

Uit de bijna onuitputtelijke keuze aan toeslagmaterialen worden in het laboratorium van METTEN Stein+Design de kleurrijke zandsoorten en natuursteen-edelsplitten, waaruit METTEN-betonstenen bestaan, volgens de strengste kwaliteitscriteria geselecteerd. De specifieke eigenschappen van deze materialen vullen elkaar aan en vormen in complexe samenstellingen de hoogwaardige METTEN-steenkwaliteit.

De verschillende productieprocessen zijn in de loop der generaties binnen het bedrijf ontwikkeld en deels internationaal gepatenteerd. Met het kwaliteitsborgingssysteem MQ 1 hebben wij een unieke kwaliteitsstandaard weten te realiseren die nog veel verder gaat dan de Europese kwaliteitsnormen.

Wij produceren betonproducten met een veelvoud aan functionele voordelen, een lange levensduur en een tijdloos design.

Kwaliteit
ERVARINGEN
Video
Internationale designprijzen

Hochwertige Rohstoffe

Die farbigen Natursande und Naturstein-Edelsplitte, aus denen METTEN-Betonsteine bestehen, werden im Labor von METTEN aus der fast unerschöpflichen Vielfalt möglicher Materialien nach strengsten Qualitätskriterien ausgewählt. Hochwertige Rohstoffe, wie z. B. Granit, Basalt oder Porphyr, werden in abgestimmten Rezepturen so kombiniert, dass sich ihre Eigenschaften zur besonderen METTEN-Qualität verbinden.

IN VEEL OPZICHTEN EEN SOORT "EDEL-STEEN".

Kwaliteits waarborg via uiterst precieze verwerkingstechnieken en nauwgezette controles.

Kleurrijke zandsoorten, natuursteen edelsplitten en hoogwaardige pigmenten garanderen een langdurige kleurintensiteit..

DE STRENGE EISEN VAN HET MQ-1-SYSTEEM

Slijtageweerstand
Moet zijn volgens DIN EN 1338: < 18.000 mm3/5.000 mm2
METTEN MQ 1: gemiddeld 35% beter
Buigtreksterkte
Moet zijn volgens DIN EN 1339: > 5,0 MPa
METTEN MQ 1: gemiddeld 20% beter
Splijttreksterkte
Moet zijn volgens DIN EN 1338: > 3,6 MPa
METTEN MQ 1: gemiddeld 25% beter
Vorst- en strooizoutbestendig
Moet zijn volgens DIN EN 1338: < 1.000 g/m2
METTEN MQ 1: gemiddeld ca. 400% beter*
*Belpasso Premio is zelfs 950% beter dan de norm.
Normforderung DIN EN 1338: = Moet zijn volgens DIN EN 1338
Normforderung DIN EN 1339: = Moet zijn volgens DIN EN 1339.

natuursteensplit

De zorgvuldig uitgekozen natuursteensplit soorten zoals graniet, basalt of porfier, diverse hoogwaardige kleurrijke zandsoorten en een speciaal veredelingsproces geven METTEN betonstenen hun unieke effect.

ERVARINGEN

EEN SCHAT AAN ERVARINGEN EN IDEEËN

Goede ideeën vinden navolging. Half steen, half gras – de voordelen van dit idee liggen voor de hand. De grasbetontegel, die Josef Metten in de jaren 60 heeft uitgevonden, wordt tot op de dag van vandaag door miljoenen mensen overal ter wereld gebruikt. Hij legde destijds de basis voor de METTEN-researchafdeling, waar sindsdien een groot aantal gepatenteerde innovaties zijn ontstaan.

De machinale productie van de gewassen betonstenen of de CleanTop®-Technology zijn slechts twee voorbeelden van de vele ideeën. Tegenwoordig maken licentienemers in veel landen gebruik van de patenten die hier zijn ontwikkeld.

Het bedrijf METTEN bestaat al meer dan 75 jaar, wij produceren al meer dan 60 jaar betonstenen en sinds 25 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van enkel en alleen bijzondere betonstenen. Met deze focus hebben wij in de loop der jaren een technologische expertise weten op te bouwen die uniek te noemen is.

Video

75Jahre Metten Video prev

VORDAAT WE VERDERGAAN

Metten jubileert het 75 jarig bestaan. Josef Metten verteld over de start van het bedrijf in een moeilijke tijd.

Internationale designprijzen.

METTEN-producten zijn vanwege hun innovaties en design zeer regelmatig onderscheiden met gerenommeerde internationale designprijzen. Hierdoor neemt METTEN Stein+Design plek 296 in binnen de „iF Ranking“. Deze internationale “iF Ranking” lijst wordt aangevoerd door ondernemingen als Samsung, Sony, Philips, LG en Apple