Duurzaamheid

Energie- en grondstoffen efficiëntie

Duurzaamheid is meer dan een woord. Verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving, natuurlijke grondstoffen en toekomstige generaties zijn leidend in onze benadering daarin.

Als een der eerste betonfabrikanten hebben wij in 2012 onze CO2 uitstoot op basis van internationale standaardisatie laten vaststellen wat ons in een proces bracht om zowel het productieproces als de daaruit voorkomende producten te verbeteren en minder milieu belastend te maken.

Duurzaamheid
Klimaatneutrale productie
CSC
Verkorte reisafstand
Energie efficiëntie
Hergebruik
Water
EcoTerra
Video
Innovation
Interview

Klimaatneutrale productie

Sinds 2020 is de gehele productie bij METTEN Stein+Design vanuit haar vestiging Overath klimaatneutraal. Om de uitstoot van broeikasgassen zo veel als mogelijk te verminderen zijn er omvangrijke maatregelen doorgevoerd binnen het gehele bedrijf.  Hoe dan, zelfs met de meeste moderne productie technieken zijn bouwmaterialen zoals ook betonstenen niet 100% emissievrij te produceren. De bij ons nog resterende CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door “my climate” gecertificeerde klimaatbeschermings projecten.

CSC-duurzaamheidscertificering

Eind 2020 heeft het gerenommeerde Concrete Sustainability Council (CSC) onze productie geheel doorgelicht en hebben wij als eerste betonsteen producent de certificering “Zilver” ontvangen in de gehele keten van op duurzaamheid gericht ondernemen. Het betreft zowel de categorieën management, milieu, en sociaal ondernemen als de categorieën economie en productieketen.
Andere erkende milieu technische certificeringen, waaronder een vrijwaring van de afgifte van schadelijke stoffen tijdens- als na afloop van de gebruikscyclus, zijn van toepassing op de METTEN producten. Op basis van een van Europa’s meest omvangrijke toetsingen wordt het bedrijf hiertoe tweemaal per jaar geïnspecteerd.

Verkorte reisafstand

Metten Stein+Design gebruikt enkel toeslag materialen uit Europa en ziet af natuursteen toeslagmaterialen uit bijvoorbeeld Azië. Inmiddels worden 75% van alle grondstoffen betrokken van toeleveranciers die zich bevinden op minder dan 65 kilometer afstand tot de fabriek. Enkel nog 8% van de resterende grondstoffen bevinden zich op meer dan 150 km afstand van onze productie locatie en daarbij wordt gekozen voor een vervoer per trein of per boot.

 

Ca. 75 % van de grondstoffen worden betrokken op minder dan 65 km afstand.

Energie efficiëntie

Door het invoeren van een energiemanagement systeem is ook bij het monitoren van de productie onnodig energiegebruik te analyseren en zodoende te voorkomen. Door investeringen in nieuwe en innovatieve besturings technologie wordt 60% minder energie verbruikt in het uithardingsproces. Maar ook bouwkundige aanpassingen en investeringen maken een wezenlijke verlaging van stroom- en gasgebruik. Recent is de investering in een centraal verwarmingssysteem met regenereerbare energie die met de meest moderne regeltechniek een verlaging geeft van meerdere honderden tonnen aan CO2 per jaar. Door een speciaal systeem kunnen grote delen van de uit de productie vrijkomende warmte worden hergebruikt als verwarmingswarmte.

Holzhackschnitzel-Heizung

Im Jahr 2022 haben wir eine neue Zentralheizung mit regenerativer Energie für große Teile der Produktion in Betrieb genommen, um mit aktuellster Steuertechnik mehrere hundert Tonnen CO2 im Jahr einzusparen und insgesamt 18 Ölheizungen vom Netz zu nehmen.

Hergebruik

Zonder uitzondering kunnen onze producten na een lang en intensief gebruik hergebruikt worden bijvoorbeeld als halfverharding of als funderingsmateriaal bij nieuw aan te leggen pleinen, wegen en paden. Ook is dit materiaal opnieuw te gebruiken bij de productie van beton materialen. In een groot deel van onze producten worden in de onderlaag de uit eigen productie overblijvende restproducten na bewerking opnieuw toegepast, dit bespaart het gebruik van primaire grondstoffen.

Water

Het water dat gebruikt wordt in de productie hoeft zeker geen kostbaar drinkwater te zijn en komt daarom uit eigen bronnen op het fabrieksterrein. Dit water wordt na gebruik in meerdere stappen weer geschikt gemaakt om het opnieuw te gebruiken in de productie.

Meer duurzaamheid door minder cement.

ZU ECOTERRA

Video

ecoterra video title en

ECOTERRA

Meer duurzaamheid door minder cement.

Product innovatie

METTEN Stein+Design staat voor producten van een uitmuntend kwaliteitsniveau en een overwegend innovatief karakter. Met de meest recente fabriekseigen ontwikkeling van EcoTerra® is een betonsteen ontwikkeld zonder cement in de toplaag. Dit en het gebruik van gerecyclede grondstoffen maken een CO2 besparing van 15% per vierkante meter. Nu bespaart EcoTerra niet alleen grondstoffen maar er ontstaan opmerkelijke prettige eigenschappen zoals een kleurvast- en kalkuitbloeiingsvrij oppervlak en neemt deze cementvrije bovenkant minder vuil op.

Eigenschappen wat deze technologie in korte tijd enkele prestigieuze onderscheidingen opleverde waaronder een nominatie voor de „German Design Award 2021“ voor „Excellent Product Design – Material and Surfaces“.

       

EcoTerra® en zuivere lucht, een perfecte symbiose!

Deze luchtzuiverende technologie laat zich zeer goed combineren met de cementvrije toplaag van EcoTerra®. Met de BlueAir-Technology leveren de daarmee uitgevoerde producten een directe bijdrage aan een betere luchtkwaliteit. Bij een Fotosynthetisch proces, zoals we dit kennen bij planten, wordt onder inwerking van daglicht schadelijke stoffen uit de lucht gebonden aan het steenoppervlak en in het mineraal nitraat omgezet.

BlueAir logo

BLUEAIR

Interview

Dr Michael Metten

THE METTEN SECRET RECIPE

Interview with Dr. Michael Metten on product innovation and sustainable concrete stone production.