De voordelen van betonstenen

Beton is door zijn flexibiliteit zonder beperkingen vorm te geven. Het heeft een tijdloze esthetiek en biedt vele functionele voordelen.

Geen enkel ander materiaal laat zich zo gevarieerd vormgeven. Het is sterk, duurzaam, veilig en kan worden voorzien van bijzondere eigenschappen. Talloze vormen, kleuren en oppervlakken maken beton tot de meest veelzijdige grondstof.

Milieubewust

Door het gebruik van straatstenen in de plaats van bijvoorbeeld asfalt kunnen water en lucht blijvend indringen in de bodem. Dit heeft een positieve impact op de aanvulling van het grondwater, het behoud van de bodemvochtigheid en in het algemeen het in stand houden van het bodem organisme. Hierdoor wordt het klimaat positief beïnvloedt. Het gebruik van lokaal beschikbare grondstoffen voor het produceren van beton stenen spaart het milieu in grote mate.

Diversiteit in verschijningsvorm

Betonstenen zijn alles behalve eentonig. Zij bieden een scala van flexibele en individuele ontwerp mogelijkheden door vorm, afmeting, kleur en oppervlak.

Reparaties

Bij noodzakelijk herstelwerkzaamheden worden de stenen naderhand weer probleemloos ingestraat. Het opgebroken stuk onderscheidt zich niet van het omliggende vlak.

Degelijke vorm van verharden

Betonstenen zijn zelfs tegen hoge temperaturen bestand. Het behouden van grip en de vorming van een hoge weerstand tegen spoorvorming en andere vervormingen, zijn andere kenmerken waarmee betonsteen zich onderscheidt.

Duurzame schoonheid

Een verhoogde bestendigheid tegen verwering, een fraai uiterlijk en gemakkelijk te onderhouden door middel van een blijvende oppervlakte bescherming. Met CleanTop® (afhankelijk van welke waarde CF 90,100 of 120) laten zelfs olie, rode wijn en ketchup zich makkelijker verwijderen.

Vorst- en strooizoutbestendig

Met betonstenen kan het voorjaar zonder scheuren en barsten in het oppervlak gestart worden. Metten producten zijn vorst- en strooizoutbestendig (met uitzondering van de AquaPrima).