Metten Nachhaltigkeit

Duurzaamheid

green efficiency

Wij hebben de aarde niet van onze voorvaderen geërfd, maar van onze kinderen geleend. Onze verantwoordelijkheid - die voor de natuurlijke hulpbronnen, onze leefomgeving en de toekomstige generatie - nemen wij zeer serieus. Duurzaamheid is voor ons meer dan een woord. De maatregelen van het bedrijfsbrede programma "Green Efficiency" worden al lange tijd in praktijk gebracht. Het is ons doel om vóór 2018 de CO2-uitstoot met 20% te verminderen. Juist bedrijven zijn in een goede positie om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu!

50% van de stroom voor het productieproces is afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, wij hebben de CO2-uitstoot blijvend verminderd, wij besparen op verwarmingsenergie en gebruiken water uit onze eigen bron, dat binnen de fabriek wordt gezuiverd en meerdere malen wordt hergebruikt. Al onze producten kunnen gerecycled worden en voor nieuwe toepassingen worden gebruikt. Erkende certificaten laten zien hoe milieuvriendelijk alle METTEN-producten zijn. Tweemaal per jaar worden wij volgens de strengste Europese richtlijnen gecontroleerd.

Om de positieve ecologische balans van betonproducten nog verder te verbeteren, vermijden wij onnodig transport en maken wij alleen gebruik van toeslagmaterialen van Europese herkomst. Meer dan 90% van alle grondstoffen winnen wij reeds binnen een straal van minder dan 150 kilometer. Hierdoor wordt het milieu ontlast en de economie van de regio versterkt.

 

Meer informatie over